Головна » 2016 » Березень » 30 » ЖУРНАЛІСТИ ЗВІТУВАЛИ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ПРАКТИКИ У ЗМІ
23:46
ЖУРНАЛІСТИ ЗВІТУВАЛИ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ПРАКТИКИ У ЗМІ

Одним із головних чинників успіху підготовки майбутніх журналістів у Вінницькому педуніверситеті є традиційний принцип поєднання теоретичних знань та практичних навичок, який реалізовується під час проходження студентами практики у різних видах ЗМІ.

З 22 лютого по 20 березня студенти-журналісти 4 курсу проходили виробничу практику в редакціях газет, радіомовлення та телебачення. Місце проходження практики кожен мав можливість обрати самостійно.

Серед редакцій друкованих ЗМІ студенти обрали Вінницьку обласну газету «Вінниччина», району газету «Ямпільські вісті», газету «Педагог» та «Часопис про Вінницький волейбол». Спробувати себе у ролі тележурналістів майбутні медійники мали змогу, проходячи практику в ТРК «Еверест» та на телеканалах «Доба» і «ВІТА».

Окремі студенти оволодівали секретами фаху прес-секретаря у Департаменті інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Вінницької облдержадміністрації.

Були й ті, котрі не зрадили своїм традиціям та вподобанням і вкотре подалися на радіостанції, аби не лише закріпити набуті на заняттях знання, а й отримати нові емоції та незабутні враження. Цьогоріч майбутніх журналістів можна було почути на радіостанціях «Ера FМ», «ТАКТ» та Оратівському районному радіомовленню.

Після практики, 28 березня в Інституті філології й журналістики відбувся її захист перед комісією у складі викладачів кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю.

Розпочалися виступи «бувалих» практикантів із відеопрезентації, у якій послідовно було відтворено той шлях, який вдалося подолати четвертокурсникам у різних видах ЗМІ. Потім усі ділилася власними емоціями, враженнями та думками.

Завдяки виробничій практиці студенти мали змогу не лише вдосконалити набуті вміння та навички, а й також здобути новий досвід,  адже підготували чергову порцію відео- та аудіоматеріалів, верстали номери газет, брали участь у летючках, нарадах, їздили зі штатними кореспондентами на завдання, брали інтерв’ю, вели репортажі, самостійно знімали сюжети, створювали авторські радіопрограми, виступали у прямих ефірах тощо.

Під час практики студенти ще раз обміркували, в якій сфері журналістики будуть працювати в найближчому майбутньому.

Наталія ГАВРИШ

Світлини Марини ДЯЧЕНКО

 

Переглядів: 530 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar