Головна » 2017 » Березень » 21 » Відкрили світ тележурналістики і сучасного мистецтва студенти-рекламісти
22:20
Відкрили світ тележурналістики і сучасного мистецтва студенти-рекламісти

Місто Київ з екскурсійною метою відвідали студенти 2 курсу напряму підготовки «Реклама і зв’язки з громадськістю» 16 березня.

У супроводі асистента кафедри журналістики, реклами і зв’язків з громадськістю Анастасії Сімашової студенти поринули у захопливий світ мистецтва і журналістики.

Музей новин 1+1, присвячений 20-річчю ТСН, був основною метою поїздки. «Новини ні на кого не чекають, їм усе одно – день чи ніч, вони не роблять перепочинків, новини не звинувачують і не виправдовують, новини не знають слова «завтра» і слова «майже», новини кожному своєму герою дають шанс увійти в історію», – зазначено на стенді при вході виставки.

Музей новин дає шанс поринути у вир телевізійних подій і побачити, як це відбувається – в числах, датах, особах та ідеях.

Експозиція виставки у Мистецькому Арсеналі, у якому і розташувався Музей новин, поділяється на декілька зал. Відвідувачі мають змогу пройти шлях від «Хаосу», в якому стоять десятки ввімкнених екранів, на яких постійно транслюються новини, крізь зали «Виробництво», де можна дізнатися, як створюються новини, а також почути привітання від ведучих ТСН, крізь «Події» та «100 новин», де зібрані найважливіші новини в Україні за останніх 25 років, до зали «Гордість», де на величезних екранах демонструються архівні відео про найважливіші події сучасної України.

Найбільш цікавою для відвідувачів музею є «Телестудія», де кожен може спробувати себе в ролі ведучого, прочитати новини з суфлера. У виставкових залах, які вщент насичені різною інформацією, можна відчути себе не лише свідком, а також ведучим, репортером, і навіть героєм сюжетів! У музеї представлена і величезна кількість цікавих дрібниць: від їжі космонавтів до нагород Євробачення.

Привернула увагу студентів і виставка, що проходила паралельно в Мистецькому Арсеналі, під назвою «Реальність Ілюзій». На ній були представлені зразки живопису, скульптури, графіки і відео Олександра Гнилицького, одного з найяскравіших представників «нової хвилі» українського мистецтва. Своїми роботами автор змусив студентів задуматись над реальністю та ілюзійністю світу.

Окрім того студенти відвідали центр сучасного мистецтва Pinchuk Art Centre. Там саме проходила виставка номінантів на Премію Future Generation Art Prize 2017 – міжнародної премії для молодих художників.

Ірина РИМАРЧУК
Фото Катерини ІВАСЬКО

Переглядів: 462 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar