Головна » 2016 » Березень » 15 » Валерій МАКЕЄВ: «ЦЕ РЕАЛЬНО СТРАШНО»
00:44
Валерій МАКЕЄВ: «ЦЕ РЕАЛЬНО СТРАШНО»

Презентація книги юриста, волонтера, громадського діяча із м. Черкас Валерія Макеєва «100 днів полону або позивний 911» відбулась у Вінницькій державній телерадіокомпанії «Вінтера» 14 березня.

Письменник розповів присутнім студентам 1-2 курсів напряму підготовки «Журналістика» Вінницького педагогічного університету, а також практикуючим медійникам місцевих ЗМІ про понад три місяці важких випробувань у зоні АТО. Опинившись у серпні 2014 року на сході України як волонтер, Валерій Макеєв потрапив у полон до бойовиків, де пробув 100 днів і отримав позивний – 911, звідси й назва документальної розповіді. Автор книги зауважив: «Найголовніше – боротися за життя. В полоні це дуже важко. Там надзвичайно важливо тримати себе в руках, щоб не впасти в розпач, не зневіритися, не збожеволіти…».

Валерій Макеєв наголосив, що, на превеликий жаль, українці не знають реальних людських втрат на Донбасі. Десятки, а то й сотні бійців потрапляють у полон, зникають безвісти, гинуть. Значною проблемою української армії є військова непідготовленість кадрів і недостатність озброєння. Шкода, але лише хоробре серце патріота не може пробити броню танка. Волонтер процитував одного з шанувальників книги: «Якби головнокомандувач Збройних Сил України прочитав це – війна б закінчилася».

Під час презентації гість, фотограф Зорій Файн частково взяв на себе роль модератора заходу. Він відзначив: «Це не історія про війну, а сповідь людини нашого часу. Це опис переживань очевидця з довершеним гумором».

Під кінець зустрічі Валерій Макеєв поділився сокровенним, згадуючи, що у найскрутніші хвилини відчаю й безвиході рятувала молитва. Він висловив сподівання, що незабаром в Україні запанує мир. Ми разом із Донбасом і Кримом відбудуємо єдину суверенну державу.

Двохгодинне спілкування з письменником завершилося бурхливими оплесками присутніх. Голова Вінницької обласної організації НСЖУ Василь Паламарчук подякував автору за відверту, сповнену спогадами розмову про «паралельний вимір, який існує за кілька сотень кілометрів». Гості мали змогу долучитися до когорти читачів видання «100 днів полону або позивний 911» та отримати автографи.

Ірина БОГАЧУК

Переглядів: 618 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 0
avatar