Головна » 2016 » Грудень » 4 » УКРАЇНА – МОЛДОВА: CПІЛЬНЕ ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОЛЕ
21:43
УКРАЇНА – МОЛДОВА: CПІЛЬНЕ ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОЛЕ

Відкрита лекція про журналістські стандарти, методи боротьби з пропагандою у ЗМІ та пошуки альтернативних джерел інформації відбулася у Вінницькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ 20 жовтня.

У заході «Журналістська етика і нові реалії в Південно-Східній Європі: права людини, приватне життя, преса і політична боротьба. Приклад Молдови» взяли участь викладачі та студенти 2-3 курсів Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, Черкаського державного технологічного університету, Вінницького кооперативного інституту напрямів підготовки «Журналістика» та «Право».

Лектором була гостя з Молдови Віоріка Захарія – медіа-експерт Незалежного центру журналістики та Асоціації незалежної преси у Молдові, викладач Молдавського державного університету факультету журналістики та комунікаційних наук. «Молдова і Україна мають спільне минуле в СРСР. Навіть сьогодні ми знаходимося в одному інформаційному просторі. Журналісти обох країн пройшли однакові етапи розвитку. Крім того, проблеми з невизначеним військовим конфліктом у межах держави існують і там, і там», – зазначила пані Віоріка.

У межах зустрічі було порушено питання щодо випадків грубого недотримання принципів журналістської етики та правил використання дрон-камер (безпілотних пристроїв для зйомки у повітрі) у професійній діяльності і наслідки зловживання цим пристроєм. Присутні активно вели дискусію про довіру суспільства до журналістів, які працюють на благо політичних партій, створюючи внутрішню чи зовнішню пропаганду.

У Вінниці захід відбувся за сприяння проекту «Підтримка діалогової та медійної компетенції як шлях до порозуміння в українському суспільстві та поза його межами», що реалізується Фондом Східна Європа за підтримки німецької Громадської організації Child Fund Deutschlande.V. та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Ірина ХОХОДРА

Переглядів: 471 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar