Головна » 2016 » Грудень » 3 » СУЧАСНА ВІННИЦЬКА ПРОЗА ПРО ГЕРОЇВ АТО
21:46
СУЧАСНА ВІННИЦЬКА ПРОЗА ПРО ГЕРОЇВ АТО

Презентація нового пригодницького роману Олександра Дмитрука «Позивний «Богомол» відбулася на факультеті філології й журналістики ім. Михайла Стельмаха.

Заслужений журналіст України, активіст руху за відродження духовної спадщини козацтва, упорядник низки документальних книг розповів студентам 1 курсу спеціальності "Журналістика" короткий зміст й історію написання роману. Автор зачитував фрагменти, пояснюючи їх ідейність слухачам. Твір розкриває гострі соціальні та політичні проблеми, які є актуальними для нашої держави. Це стан бійців на Донбасі, різні аспекти антитерористичної операції, наслідки Євромайдану тощо. «Книга відрізняється від інших на тему сучасної війни, де простих хлопців показують недалекими націоналістами-вояками. Українці по природі не можуть бути твердолобими націоналістами», – зауважив пан Олександр.

Гість наголосив на конфліктній ситуації, що виникла через зміст епізоду, який одна з читачок назвала «занадто нелояльним та жорстоким». Натомість автор пояснив, що намагався зобразити неоднозначність образів і вчинків максимально реалістично. Під кінець презентації студенти мали змогу переглянути нове видання й поставити питання Олександрові Дмитруку, на які письменник радо відповів.

Євгеній ГУСЄВ

Переглядів: 411 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar