Головна » 2017 » Березень » 10 » СТУДЕНТАМ-ЖУРНАЛІСТАМ ПРО РОБОТУ НОВОЇ ПОЛІЦІЇ
23:19
СТУДЕНТАМ-ЖУРНАЛІСТАМ ПРО РОБОТУ НОВОЇ ПОЛІЦІЇ

Майже два роки тому в Україні розпочалися реформи, мета яких викорінення корупції та беззаконня в судовій та правоохоронній системах. 21 травня 2015 року Верховна Рада підтримала прийняття Закону «Про Національну поліцію».

Розповісти майбутнім журналістам про результати реорганізації місцевих органів МВС до Вінницького педуніверситету завітала начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області, підполковник поліції, випускниця факультету філології й журналістики ім. М. Стельмаха Анна Олійник 10 березня.

Передусім гостя розповіла про особливості співпраці органів безпеки зі ЗМІ. Наголосила, що важливим є взаєморозуміння представників цих двох соціальних інститутів. Крім того, медійники мають обов’язково пам’ятати, що під час висвітлення правопорушень варто керуватися не лише Законами України, а й Етичним кодексом журналіста. Зокрема, не називати підозрюваних злочинцями до вироку суду, за необхідності не подавати їхніх імен, прізвищ і ретушувати обличчя на фото чи відео. В пошуках сенсації не використовувати матеріали з зображенням страждань жертв, кривавих поранень, трупів.

Студентів зацікавило питання боротьби із проявами кіберзлочинності в регіоні. Як виявилося, в області простежується невтішна статистика, проте над покращенням ситуації активно працюють IТ-фахівці. Темою обговорення також стала небезпечна підліткова гра «Синій кит», яка дедалі набуває популярності серед школярів країни. Як зауважила Анна Олійник, під вплив цієї «іграшки смерті» здебільшого потрапляють неповнолітні з неблагополучних сімей.

Дискутували навколо окремих положень статті 41 Закону України «Про Національну поліцію», згідно з якою в територіальних органів і підрозділів поліції з’явилися обов’язки, які раніше не виконувала міліція. Нині її працівники зобов’язані здійснювати поліцейське піклування. До того ж, студенти почули про особливості співпраці відділу комунікації із громадськими організаціями. Часто молодь бере участь у профілактичних заходах для попередження злочинності у Вінницькій області. Студенти, як окрема категорія соціуму, регулярно залучаються співробітниками поліції до охорони громадського порядку під час проведення загальноміських заходів з масовим перебуванням людей, допомагають при проведенні практичних тренувань нарядів поліції із розкриття злочинів по «гарячих слідах» тощо.

Ірина БОГАЧУК

Переглядів: 423 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar