Головна » 2017 » Жовтень » 2 » «РІДНА МОВА – РОЗУМ, ДОСВІД, ПОЧУТТЯ»
21:03
«РІДНА МОВА – РОЗУМ, ДОСВІД, ПОЧУТТЯ»

Питання популяризації української мови на теренах держави обговорили першокурсники-журналісти в межах вивчення дисципліни «Українська мова в ЗМК» (викладач – доц. Володимир Каленич).

25 вересня майбутні медійники провели мистецько-пізнавальний захід, присвячений значенню рідного слова в житті українців.

Кожен студент групи 1-ЖА зробив внесок у розгляд проблеми. На початку модератор Наталія Патраманська наголосила на меті заходу: «Зберегти наш скарб – рідну мову».

Пісню «Ми змінимо світ» виконала Дарія Вишневська. Надалі студенти виступали з доповідями, розкриваючи різні аспекти теми. Олександра Бойченко презентувала повідомлення «Мова у світі».

Окрім пізнавальної інформації про роль українського слова та поширення його в ЗМІ, учасники декламували вірші та гуморески. Даша Лісовська виступила з поезією, присвяченою основоположникові нової української літературної мови – Тарасу Шевченку. Катерина Голуб авторським віршем висловила бачення мовної проблеми в Україні. Гумористичний настрій подарувала Тетяна Мостовик відомою гуморескою «Кухлик». У новій інтерпретації пролунала відома легенда про Манкурта від Юлії Казарян. Ця історія спонукає задуматись про необхідність не забувати минулого.

Першокурсники мали нагоду показати й акторські таланти. Альбіна Глух, Роман Калюжний та Дарія Ярмоленко розважили гостей яскравою інсценізацією. Мета постановки – закликати слідкувати всіх за власним мовленням, фільтрувати від зайвих та іншомовних слів. На завершення Анна Власюк та Олександра Хоменко підготували розповідь про функції мови. Наголосили, що, спілкуючись українською, підвищуємо культуру держави, збагачуємо її, поширюємо у всьому світі. Підсумком творчого семінару була пісня, соло в якій виконали Віта Бортник та Тетяна Михайлюк. Учасники активно підтримали виконавців, що надало заходу особливої піднесеності.

Своєрідне свято ознаменувалося не лише безліччю приємних вражень, але й надихнуло присутніх поширювати, шанувати українську мову, оскільки це найсильніша зброя нації. Майбутнє в наших руках.

Дарія ВИШНЕВСЬКА

Переглядів: 461 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar