Головна » 2017 » Березень » 9 » РЕФОРМИ САМОВРЯДУВАННЯ: ПОГЛЯД МЕДІЙНИКІВ
22:23
РЕФОРМИ САМОВРЯДУВАННЯ: ПОГЛЯД МЕДІЙНИКІВ

Зустріч студентів-журналістів Вінницького педуніверситету з координатором обласного конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади», керівником прес-служби Вінницької обласної ради Іриною Ярошинською та експертом Ради Європи у Вінницькій області Людмилою Васильєвою відбулася у Вінницькому педуніверситеті 9 березня.

Гості розповіли про мету конкурсу, яка полягає в підвищенні обізнаності населення Вінницької області про переваги та здобутки досягнення у процесі розбудови місцевого самоврядування на Вінниччині.

Пані Людмила наголосила, що чимало змін у державі не є дієвими внаслідок недостатньої поінформованості суспільства. Передусім представники мас-медіа в змозі розв’язати цю проблему. Напередодні було проведено прес-конференцію, де місцеві посадовці й журналісти обласних ЗМІ обговорили питання соціально-економічного стану територій, фінансової децентралізації та ресурсної підтримки місцевого і регіонального розвитку, розглянули основні положення конкурсу журналістських робіт, які можуть бути присвячені різним аспектам децентралізації – від об’єднання громад до ролі молоді в реформі місцевого самоврядування.

Студентів закликали взяти участь у створенні інформаційних матеріалів задля привернення уваги населення області до позитивних прикладів розвитку об’єднаних громад. Крім того, це вдала нагода вдосконалити професійні вміння та продемонструвати активну журналістську позицію.

Конкурс триватиме до кінця квітня 2017 р. Призовий фонд складає 100 тис.грн. і передбачає 18 нагород від 3 до 10 тис. грн. у 3-х номінаціях – он-лайн публікація, стаття та відео/радіо матеріал, що опубліковані у ЗМІ за період: квітень 2016 року – квітень 2017 року. Про всі технічні умови (обсяг матеріалу, аплікаційна форма учасника) можна дізнатись у вільному доступі на сайті Вінницької обласної Ради у розділі «Конкурси»: http://www.vinrada.gov.ua/main.htm

Ірина БОГАЧУК

Переглядів: 746 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar