Головна » 2017 » Грудень » 8 » РАДІОЖУРНАЛІСТКА ТІНА ГАЛЬЯНОВА ПРЕЗЕНТУВАЛА РОМАН «ХОДЖА»
21:23
РАДІОЖУРНАЛІСТКА ТІНА ГАЛЬЯНОВА ПРЕЗЕНТУВАЛА РОМАН «ХОДЖА»

Творчий вечір письменниці, радіожурналістки Тіни Гальянової та презентація її роману «Ходжа» відбулися у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені К.А.Тімірязєва 7 грудня.

На заході були присутні друзі та знайомі письменниці, які підтримували її в написанні роману (Михайло Каменюк, Ніна Гнатюк, Валентина Сторожук, Тетяна Яковенко, Зоя Тищенко, Любов Коваленко, Віктор Крупка), а також студенти-першокурсники спеціальності «Журналістика» Вінницького педуніверситету.

Надихнула авторку на створення прози письменниця Валентина Сторожук, адже спочатку Тіна Гальянова писала винятково поезію: «Поезію я створювала завжди. Пізніше зрозуміла, що це може робити кожен. Що таке вірш? Написав і відпустив. Пишучи прозові твори, можеш прокинутися серед ночі й думати про долю головних героїв».

Присутні мали змогу переглянути короткометражну стрічку «Наречена» за однойменним твором Тіни Гальянової. За сюжетом молода дівчина, яка через події на Майдані загинула у кривавій сутичці, з’явилася до хлопця, котрий дав їй обітницю під час запеклих боїв. Вона попросила його, аби виконав обіцянку і взяв заміж. Як виявилося, це був лише сон юнака. Кінострічка надихнула на те, аби задуматися, чи ототожнює себе письменниця із героями власних романів.

– У творі, розповідаючи про життя героїні, можна подумати, що я описую себе, але це не так. Звичайно, для створення образу повинна перевтілитися, але ототожнювати себе повністю не можна, – каже Тіна Гальянова.

Модератор вечора, студентка ФФЖ імені Михайла Стельмаха Вероніка Ганай запитала авторку, чому вона залишає відкритий фінал у творах. «Я хочу, щоб читач був співавтором. Хочу, щоб кожен, хто перегорнув сторінку, зміг повернутися назад», – відповіла письменниця.

Бурхливими оплесками гості також зустрічали жіночий ансамбль «Зірниця», що вразив виконанням романсу «Липа» та грою на фортепіано. На завершення студентський ансамбль «MezzoForte», виконав композицію на вірш авторки «Цілуй мої шрами».

Тетяна МИХАЙЛЮК

 
Переглядів: 430 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar