Головна » 2016 » Квітень » 24 » «Радіо – це театр уяви…»
21:35
«Радіо – це театр уяви…»

Студенти-журналісти стали учасниками телевізійного мосту (онлайн конференції) між Інститутом журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Вінницьким державним педагогічним університетом імені Михайла Коцюбинського та Маріупольським державним університетом 22 квітня. Тема публічного обговорення – «Радіо: від аудіо до мультимедіа». На онлайн-тренінгу було розглянуто проблеми та тенденції сучасної радіожурналістики. 

Діалог з молодіжною аудиторію провів експерт із радіомовлення, журналіст, керівник «Ukrainian-Polish RadioSchool»  Роман Заяць. Перше питання до аудиторії було про те, які асоціації викликає слово «радіо» та чому воно притягує людей. Медіатренер переконав присутніх: «Радіо – це живий голос. Воно може стати нашим другом, якщо не ставитись до вибору хвилі раціонально. Саме тому варто любити радіо».

Роман Заєць запропонував формулу успішності радіо. Виявляється, левова частка успіху радіостанції  залежить від правильно підібраної музики. Саме це супроводжує слухача протягом отримання інформації, тому радійникам треба повертатися до якісної музичної журналістики.

Розглядались і низка питань щодо майбутнього радіожурналістики. Судження аудиторії розійшлися: одні відправили радіомовлення в минуле, інші трансформували його в сучасність. Радіо України може перейти в бездротову передачу інформації, як це до кінця 2016 року планує зробити Норвегія, або ж лише частково перейти на цифрове радіомовлення, як це зробила Німеччина.

Насамкінець Р. Заяць зауважив: «Радіо – це театр уяви». Помилкою, яку можна допустити при створенні програми для радіо, є нездатність зрозуміти той факт, що уява кожного слухача створює образи тих звуків, які він чує. Якщо не існує реального зображення, звук створює уявний образ. Саме тому великою відповідальністю є все те, що відбувається «за лаштунками».

Яніна ЛУКАШОВА

Переглядів: 467 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar