Головна » 2017 » Березень » 6 » ПРО ГЕРОЇВ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ
22:46
ПРО ГЕРОЇВ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ

Зустріч студентів-журналістів Вінницького педуніверситету з власним кореспондентом Національної радіокомпанії у Вінницькій області, заслуженим журналістом України, письменником Олександром Дмитруком та заступником начальника Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації Володимиром Лазаренком відбулася 2 березня.

Гості закликали молодь дбати про збереження ідентичності народу, цінувати традицій та історію своєї країни. З огляду на ситуацію в Україні маємо робити правильні висновки задля того, щоб рухатись далі.

Автор романів «Іван Богун – полковник», «Отаман Яків Шепель», «Позивний «Богомол» Олександр Дмитрук писав про козацтво, опираючись на історичні дані, що дало змогу його аудиторії уперше почути спростовані факти та цікаві аспекти з життя українських полководців. Зокрема, на території Вінниччини було зафіксовано маєток та землі державного діяча, що походив із княжого роду, носив герб-яструбець.

Народився Іван Богун 1597 року. Батька позбавили титулів, земельних наділів, герба, а мати була змушена відправити сина до м. Берліна. Саме там здобув освіту інженера-фортифікатора й зумів в рамках університетської олімпіади вибороти перше місце у змаганнях на шпагах. Згодом вирішив помститися за смерть батька.

У битві під Вінницею Іван Богун здійснив стратегічний хід, тікаючи, рубав із військом ополонки, але це був крок відчаю, а не так звана «пастка» для поляків. Цікавим збігом обставин було те, що помер полководець із татарським посланцем, із тим, що був присутнім під час відспівування священиком покійного Данила Нечая.

Олександр Дмитрук розповів про дієвий метод написання книги, головним завданням якого є правильний вибір теми. Зазначив, що для висвітлення історії про постать, потрібно з’ясувати її психотип (холерик, сангвінік, флегматик, меланхолік), аби вивести образ.

На завершення автор презентував книгу «Позивний «Богомол» та процитував уривок, у якому зазначалось, що Україну не здолають. Відстоювання української державності понад усе.

Альона ШПИЧКА

Переглядів: 375 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar