Головна » 2017 » Лютий » 12 » «ПОРАДНИЦЬКА ГОСТИНА» ДЛЯ МАЙБУТНІХ ЖУРНАЛІСТІВ
18:42
«ПОРАДНИЦЬКА ГОСТИНА» ДЛЯ МАЙБУТНІХ ЖУРНАЛІСТІВ

Презентація книги заслуженого журналіста України, головного редактора газети «Порадниця» Тетяни Власюк «Порадницька гостина. Історії життя та успіху» відбулася в читальній залі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва 2 лютого. На захід завітали журналісти-першокурсники Вінницького педуніверситету з доцентом кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю Володимиром Каленичем.

На презентацію книги прибули головний редактор тижневика Тетяна Власюк, начальник відділу передплати та маркетингу газети Оксана Хронюк і випусковий редактор Діана Шепель. Під час зустрічі виступила Ярослава Бондарчук, бібліотекар ІІ категорії відділу краєзнавства Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва. Вона зазначила, що книга «Порадницька гостина» є другим виданням авторського проекту Тетяни Власюк.

Із вітальним словом до гостей звернулася директор бібліотеки, заслужений працівник культури України Наталія Морозова. Відкриваючи презентацію, зауважила: «Кожна людина має власне бачення життя, особливе ставлення до подій, що відбуваються навколо нас сьогодні. Минає час, змінюється історія, але досвід талановитих, визнаних, успішних українців, викладений у книзі «Порадницька гостина. Історії життя та успіху», стане орієнтиром майбутнім поколінням».

Редактор Тетяна Власюк відзначила особливу приязність колективу газети до Вінниччини: «Ваш регіон вже довгий час залишається лідером передплат нашої газети». Наголосила, що їй надзвичайно приємно, оскільки серед присутніх є студенти-журналісти.

Щодо книги авторка констатувала: «Українцям сьогодні бракує позитивних моментів. Та в нашій державі є багато прекрасного. Найцінніше – це люди: щирі, талановиті, багаті вміннями та прагненням зробити щось хороше в житті. І цей позитив несуть ті, кого впродовж десяти років ми запрошували на «порадницьку гостину». Інтерв’ю з ними вперше побачили світ на сторінках газети, а згодом увійшли до книги. Історія успіху в кожного своя, але їхній життєвий, творчий, професійний шлях є гарним стимулом для самореалізації інших».

Привітала присутніх начальник відділу передплати та маркетингу Оксана Хронюк: «Вдячна долі, що працюю в цьому колективі. За тринадцять років, ідучи зранку на роботу, жодного разу не пошкодувала, що потрапила до редакції». Діана Шепель, випусковий редактор, розповіла про специфіку своєї посади: «Я відповідаю за рубрики «Рукоділля» та «Кухонні університети» – це ті сторінки газети, які найбільш приємні читачам».

Згодом виступила шанувальниця тижневика Валентина Лосовська, викладач-методист Вінницького коледжу НУХТ, координатор культурних заходів ГО «Центр «Культурна стратегія–ХХІ», заслужений працівник освіти України. Захоплено розповіла про багаторічну командну роботу. Зазначила, що редакційний колектив проводить просвітницьку діяльність серед українців. Газета «Порадниця» вчить і дає життєві поради: «Мене, як філолога, хвилює грамотність сучасних українців. Приємною несподіванкою стала рубрика з Олександром Авраменком «Вчимося розмовляти українською», яка формує правильну літературну мову.

Тетяна Власюк відповіла на запитання читачів. Як стало відомо, головний редактор не планує запрошувати на інтерв’ю представників вищих ешелонів влади, жартуючи, що «репутація дорожче». Пояснила це тим, що газета є лідером серед видань України.

Для політиків це досить непогана передвиборна агітація. Для засобу масової інформації ж – гарантоване падіння рейтингів. Часопис дотримається аполітичної позиції, але нині майбутнє України неможливо не обговорювати, тому нотки політики звучать  чи не в кожному інтерв’ю. Тетяна Власюк поділилася рецептом багаторічного успіху: «Напевно, причина в тому, що редакційний колектив завжди старається йти до людей. Найближчим і найдорожчим залишається все людське».

Насамкінець автор журналістського проекту «Порадницька гостина» подарувала бібліотеці книгу. Студенти-журналісти взяли автографи та зробили спільне фото на згадку.

Діана КОЛЕСНИК

Переглядів: 415 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar