Головна » 2018 » Жовтень » 2 » МЕДІЙНИЙ ІНТЕНСИВ У ПОЛТАВІ
23:28
МЕДІЙНИЙ ІНТЕНСИВ У ПОЛТАВІ

Цього літа студенти-журналісти Вінницького педуніверситету Ірина Богачук, Олександр Конкол, Анна Власюк, Лілія Першогуба виграли грант на участь в Літній школі блогерів та громадських журналістів. Упродовж десяти днів вони проходили справжній медійний інтенсив у м. Полтаві.

Про стандарти журналістики, професійну етику, закони сучасних новин, правила якісної зйомки, фактчек, розслідування, ресурси для захисту власних акаунтів, цифрові платформи слухали від практикуючих журналістів Дмитра Бондара, Кирила Лесина й Оксани Ставнійчук. Попри щоденну багатогодинну завантаженість, заняття були цікавими і продуктивними, бо будувалися на чергуванні теоретичної складової з практичними завданнями.

Отримані навички учасники школи демонстрували під час підготовки колективних проектів, які передбачали відео та фотозйомку, написання аналітичних текстів, створення власної платформи на WordPress. Однією з команд-переможців стала група, у якій брали участь вінницькі студенти. Тема їхньої роботи – працевлаштування молоді в Україні. Окрім насичених корисною інформацією лекцій, студентам організували квест-екскурсію містом, вікторину, відпочинок на природі, а також тематичну вечірку з нагоди закінчення школи.

Учасники запевняють, що цей журналістський курс значно поглибив їхні знання про тенденції розвитку медіа, особливості створення сучасного контенту й можливості використання мережі у професійній діяльності.

 

Переглядів: 502 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar