Головна » 2017 » Березень » 31 » МЕДІА-ЕКСПЕРТ ІРИНА ЗЕМЛЯНА ГОВОРИЛА ПРО БЕЗПЕКУ ЖУРНАЛІСТІВ
22:46
МЕДІА-ЕКСПЕРТ ІРИНА ЗЕМЛЯНА ГОВОРИЛА ПРО БЕЗПЕКУ ЖУРНАЛІСТІВ

Студенти-журналісти Вінницького педуніверситету неодноразово читали та спілкувалися про ситуації, в які потрапляють мас-медійники, яких відряджають в «гарячі точки».

31 березня в стінах ВНЗ вони мали нагоду дізнатися детальніше, як поводитись, опинившись у зоні бойових дій.

Ірина Земляна – медіа-експерт, тренер з безпеки ГО «Інститут масової інформації» (м. Київ) провела тренінг, під час якого навчала майбутніх журналістів, як виконати редакційне завдання й убезпечити себе на території АТО. «Окрім обмундирування, дуже важливо отримати акредитацію в СБУ. До того ж, там, де щодня потрапляють у полон і гинуть люди, обов’язково треба мати при собі всі необхідні документи та їхні копії», – зауважила Ірина.

Гостя презентувала власний посібник «Журналіст і (НЕ) безпека». Зазначила, що за роки антитерористичної операції в Україні зону бойових дій відвідали більше 4 тис. журналістів, із них постраждали близько 40 осіб, чимало зазнали поранень внаслідок необізнаності про роботу в умовах війни. Це й стало поштовхом для створення книги.

Видання охоплює такі теми, як планування поїздки, матеріально-технічне забезпечення (вибір житла, транспорту, особливості підбору знімальної техніки, засобів захисту), психологічна безпека, особливості роботи з конфліктними групами населення тощо. Детально подано поради щодо цифрової безпеки журналістів. Роз’яснено юридичні аспекти роботи журналістів в умовах збройних конфліктів (від міжнародного законодавства, що гарантує захист журналістів, до захисту їхніх трудових прав).

Олена ЗУБЛЕВИЧ

Переглядів: 405 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar