Головна » 2018 » Березень » 11 » МАЙБУТНІМ ЖУРНАЛІСТАМ РОЗПОВІЛИ, ЯК ПРАВИЛЬНО ПИСАТИ ПРО КОНФЛІКТИ
18:06
МАЙБУТНІМ ЖУРНАЛІСТАМ РОЗПОВІЛИ, ЯК ПРАВИЛЬНО ПИСАТИ ПРО КОНФЛІКТИ

Семінар «Висвітлення конфліктів: стандарти журналістської діяльності», організований Академією української преси, відбувся 1 березня. Студенти першого та другого курсу спеціальності «Журналістика» стали учасниками заходу.

Тренерами та експертами були: виконавчий директор Академії української преси Андрій Коваленко, фундатор Комісії з журналістської етики, засновник газети «Дзеркало тижня» Володимир Мостовий, медіатренер, кандидат філологічних наук, асистент періодичної преси КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко.

Студенти дізналися про методи збору інформації, вимоги до того, як варто висвітлювати тему воєнних конфліктів та приватного життя постраждалих і під час цього залишатися в безпеці самому. Андрій Юричко вважає, що безпека журналіста полягає в його об’єктивності: «Тоді ніхто не зможе звинуватити тебе в неправдивості або суб’єктивізмі». Під час розмови не оминули й питання авторської журналістики. Учасники семінару довідалися про її відмінності від новинної журналістики, де головними засадами є безпристрасність та нейтральність.

Володимир Мостовий, зважаючи на 51-річний досвід роботи в медіа, заявляє: «Коли хочеться розкритикувати когось у матеріалі, варто поставити собі питання: «Що вам дає право судити людей?». Із будь-якими різкими висновками потрібно бути обережними й перевіряти їх мінімум у 3 джерелах. На завершення експерт додав, що основне завдання журналістів, які працюють в інформаційних жанрах, – дотримуватися стандартів, проте в аналітичних та художньо-публіцистичних жанрах висвітлювати власне «я» необхідно.

До слова: Академія української преси створена в 2001 році. Основні напрями її діяльності – підвищення кваліфікації журналістів, впровадження медіаграмотності, моніторинг контенту провідних медіа, а також переклад та видання примірників бібліотеки масової комунікації.

Тетяна ОЛІЙНИК

Переглядів: 595 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar