Головна » 2017 » Листопад » 12 » ЛЮДСЬКІ ДОЛІ В ПОЕЗІЇ І МУЗИЦІ РАДІОЕФІРУ
18:45
ЛЮДСЬКІ ДОЛІ В ПОЕЗІЇ І МУЗИЦІ РАДІОЕФІРУ

До студентів-журналістів 2 курсу завітали талановиті гості – Зоя Тищенко, журналістка Вінницького обласного радіо і Тетяна Скомаровська, ведуча радіо «Хвиля» 8 листопада. Радіожурналістика – їхнє покликання.

Вони розповіли студентам про досвід роботи, наголосивши, що журналісти пізнають життя людини зсередини, переживають разом із нею радощі і біди, спілкуються не тільки голосом, але й душею. Зауважили, що людину завжди потрібно чути.

Зоя Тищенко, заслужений журналіст України, згадала, як почала працювати на радіо. Каже, що з дитинства росла під звуки передач, що линули з приймача. Та ця професія здавалася їй недосяжною мрією, а люди, котрі говорять з динаміка, – наче з іншого світу. Та, попри все, стала фахівцем у сфері ефірного мовлення.

Нині має близько дев’яти авторських програм різної тематики. Улюбленою є «Світанкове село». У роботі найбільше їй подобається спілкуватися з людьми похилого віку. Продемонструвала студентам фрагмент своєї програми, де розповідала про молодого захисника України Андрія Муравського, який героїчно загинув у зоні АТО. Її голос торкнувся душі кожного.

Майбутні медійники міркували про те, чому в Україні нині гине «цвіт нації». Саме воїни, які захищають державу на її східній території, обов’язково змінять країну на краще.

Тетяна Скомаровська розповіла про тонкощі роботи радійника на місці події. «Хочеться словом сказати так, щоб людина створила собі хорошу картинку, аби не тільки послухала, але й пережила», – зазначила Тетяна Петрівна. Узявши до рук гітару, розчулила присутніх своїм співом і глибоким сенсом пісень.

Це був не просто майстер-клас, а відпочинок для душі. Гості надихнули студентів на досягнення нових вершин в журналістиці. Дали зрозуміти, що журналіст має бути талановитим у всьому. Зокрема, вміти відчути найпотаємніші струни людської душі.

Руслана БОГАЦЬКА

 

Переглядів: 398 | Додав: Gandzuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar